OKULUMUZ TARİHÇESİ

Okulumuz Kayseri İl Merkezine 8 km Uzaklıkta bulunan, Erkilet Beldesi'nde bulunmaktadır.

1991-1992 Eğitim ve Öğretim yılında Erkilet İlköğretim Okul adı ile hizmete başlamıştır. Ancak Yukarı Erkilet'te bulunan General Emir İlköğretim Okulu Öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatıldığından, ismi okulumuza verilerek Erkilet General Emir İlköğretim Okulu olmuştur.

2011-2012 Öğretim yılı itibariyle okulumuzda 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 11 branş, 10 sınıf öğretmeni ve 545 öğrencisi ile eğitim öğretim yapmaktadır.

Okulumuz 800 öğrenci kapasiteli, 18 derslik, 1 Fen Bilgisi Labaratuvarı, 1 Bilgi Teknolojisi Sınıfı, 2 Ana sınıfı, 1 İş Teknik Atölyesi ve İdari Odalardan oluşmaktadır.